Willkommen

Hof van Alexander ETC is voor ruiters in alle klassen, die op een ontspannen en verantwoorde manier willen trainen naar een hoger niveau. Dit kan met het doel zijn om wedstrijden te (gaan) rijden, maar ook om gewoon beter te leren rijden en meer te leren over verschillende onderwerpen zoals exterieur, gezondheid en voeding. Kijk verderop naar onze 3 soorten trainings­arrangementen: Beach, Training en Competition.

Einrichtungen

Großes Areal

Unsere Unterkunft ist mit 20 luxuriösen Ställen von 3,5 mal 3,5 m ausgestattet. Alle Ställe haben einen inneren und / oder äußeren Zugang. Der frische Wind aus Zeeland weht über die Weide fernab von störendem von lautem Trubel. Der schöne Stall ist mit großzügigen Reinigungsbereichen, Trockenräumen und einem Solarium ausgestattet. Für jeden Gast steht ein privater Schrank zur Verfügung, in dem Ausrüstung und Pflegeprodukte aufbewahrt werden können.

In der Reithalle

De binnenrijhal is op 60 x 20m, zodat ook alle oefeningen voor de hogere klassen kunnen worden getraind. De luxe bodem is voorzien van een eb- en vloedsysteem en vlokken ter demping. Op het balkon is er plaats voor een jurylid, een opname van een training of proef met een camera of een geïnteresseerde.

Weiden

Unsere Wiesen sind gleichmäßig über das angrenzende Land verteilt, auf denen die Pferde frisches Grün und die schöne Umgebung genießen können. Einzigartig ist der begehbare Aquakreis, in dem ein abwechslungsreiches Training durchgeführt werden kann. Das Reiterlager, die Führmühle und die Außenplatz werden in der Sommersaison 2020 fertiggestellt werden.

Unsere Lehrer

Laurens van Lieren

Herr van Lieren wurde in Goes, Zeeland geboren und ist in einer Familie von Pferdeliebhabern aufgewachsen. Er war bei den Junioren und Jungen Reitern erfolgreich, wobei er an mehreren Europameisterschaften teilgenommen hat. Laurens ist ein internationaler Grand Prix-Reiter, bildet Pferde aus und unterrichtet sie. Dafür hat er sein eigenes Unternehmen „van Lieren Dressage“ gegründet. Außerdem erstellte er eine Studie über Psychologie und Coaching von Pferden, um anderen dabei zu helfen, mit Stress bei Wettbewerben besser umzugehen. „Dressur dreht sich um Kommunikation und Führung. Verstehen und verstanden werden, wobei die Bedeutung (das Wohlbefinden) des Pferdes an erster Stelle steht.“

Yessin Rahmouni

Herr Rahmouni ist gebürtig aus Haarlem. Bereits in jungen Jahren war er erfolgreich, wurde für den Rabo Talent Programm und dann für den Dutch Future Framework für Reiter bis 25 Jahre ausgewählt. Yassine Rahmouni gehört der KNHS Trainers-Plattform an und ist internationaler Grand Prix-Reiter, Trainer und Pferdeausbilder. Er nahm an den Olympischen Spielen in London in der Mannschaft von Marokko teil.

Roos Dyson

Roos Dyson ist geprüfte Ausbilderin und Dressurreiterin. Sie erlernte den Reitsport in Deurne (nahe Eindhoven). Anschließend durchlief sie erfolgreich das Akash Sit Coach Training. Frau Roos ist den Prix St. George mit zwei Pferden geritten und leitet zurzeit ihr eigenes Gewerbe „Pärchen mit einem Lachen!“ Dabei steht die Körperbeherrschung des Reiters und die Wirkung von Haltung und Sitz im Mittelpunkt. „Ich sehe gerne zwei glückliche Athleten in Aktion. Der Reiter ist auch ein Athlet, das Pferd auch glücklich!“

Anaïs Tsakonis

23 Jahre jung, ausgebildet zum HBO Sports, eine gehobene Ausbildung in Sportwissenschaften mit Schwerpunkt auf Training für Leistungssport. Sie ist zertifizierte Leistungssportlehrerin auf dem Level für schwierige Touren und leidenschaftliche Turnierreiter-Dresseurin. „Als Ausbilderin denke ich, dass es wichtig ist, nicht nur zu sagen, was die Reiter machen müssen, sondern vor allem, warum sie etwas machen müssen. Nur so können Erkenntnisse gewonnen und Verbesserungen erzielt werden. Ich arbeite gerne mit und für Reiter, die sich einen Spiegel vorhalten wollen, der Raum zum Lernen und für Verbesserungen schafft.“

Pauline van Nispen-Knols

Pauline is geboren op 16 maart 1957 te Maastricht. Zij ging naar de laboratoriumschool in Sittard en werkt bij het Mestlab, een parasitologisch laboratorium, gespecialiseerd in mestonderzoek voor paarden, ter bestrijding van wormen. Daarnaast is zij ook actief op haar eigen stal, Stal Knols. Pauline is jurylid tot en met Grand Prix en WK jonge paarden. In de 42 jaar dat zij jureert, heeft ze veel ervaring op gedaan, die ze graag deelt met ruiters die meer willen leren.

Bob Tenwolde

Bob Tenwolde is geboren op 6 september 1973. Hij volgde van 1992 tot 1998 in Duitsland een opleiding voor dressuurtraining, bij Olympisch kampioen Isabell Werth. In 1999 begon hij in Haastrecht een training- en verkoopstal. Bob traint volgens de Skala der Ausbildung.

Danielle Heykoop

Danielle is geboren in 1987 in Rotterdam. Zij begon met rijden op de Prinsenstad in Delft. In 2000 nam de familie een pensionstal over. Als jonge ruiter trainde zij bij Seth Boschman en Coby van Baalen. Later werd de overstap gemaakt naar Anky van Grunsven. In 2013 werd Danielle opgenomen in het Olympisch kader en won ze een teammedaille een individuele 12e plaats op het EK in Herning. Danielle is op het hoogste niveau actief in de dressuursport en heeft divers aanwas van nieuw talent als troeven voor de toekomst.

Jorinde Verwimp

Jorinde Verwimp is geboren op 10 november 1994. De paarden zitten als sinds de 12e eeuw in het familiebloed. Jorinde heeft verschillende EK's gereden met haar paard Tiamo. In 2016 mocht zij als jongste deelnemer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Jorinde was van 2012 tot 2016 stalamazone bij Anky van Grunsven. Tegenwoordig werkt zij met een team bij dressuurstal Verwimp in Wiekevorst, Belgie.

Mathie Boomaars

Mathie is geboren in 1957 te Breda. Sinds 1990 is hij beroepsmatig bezig in de paardensport door het geven van instructie en proefgerichte clinics. Hij jureert bijna 44 jaar dressuursport! In 1995 is hij nationaal jurylid geworden tot en met Lichte Tour en in 2005 heeft hij zijn brevet gehaald om de Grand Prix te jureren. De afgelopen jaren is hij als instructeur betrokken geweest bij het Talenten Trainingscentrum Rotterdam (TTC). “Ik verheug me erop in contact met jong en ouder proefgerichte clinics te verzorgen op de prachtige locatie van Hof van Alexander”.

Peggy Vermaat

Jurylid Peggy Vermaat is geboren in 1966 en woont in Geervliet, Zuid-Holland. Paardrijden is er als klein meisje met de paplepel ingegoten. Peggy sprong en reed dressuur, maar zij heeft uiteindelijk gekozen om verder te gaan als dressuurruiter. Ze heeft verschillende paarden opgeleid tot Intermediaire 2 niveau. Al 20 jaar jureert zij combinaties in de ring. Peggy jureert tot Intermediaire 1 niveau en daarnaast ook de kur op muziek. “Als ik jureer, vindt ik de harmonie tussen ruiter en paard heel belangrijk. Een correct inwerkende ruiter, en daardoor ook een fijn gaande paard.”

Akash Suhkraj – Akash Saddlery

Akash is al vanaf jongs af aan met paarden bezig. Hij reed op wedstrijd Lichte Tour. Na de opleiding Human Resource Management werkte bij een detacheringbureau. Hobbymatig reed Akash nog wel, naast zijn baan. Als ruiter was hij niet altijd tevreden over zadels en de manier waarop ze op de rug lagen. In 2015 besluit hij daarom zelf de kneepjes in van het vak te leren in Engeland, bij Cumbria School of Saddlery. Toen besloot hij zijn eigen bedrijf op te starten en zei zijn vaste baan op. Akash geeft inzicht over het beste zadel voor jou en je paard. “Mijn doel: een passend zadel voor ruiter en paard. Don’t saddle for less.”

Schulungspakete

etc beach v4

Beach

Ben jij een veelzijdige dressuurruiter en wil jij graag dressuurlessen volgen maar ook rijden op het strand en genieten van de omgeving? Dan is de BEACH-week echt wat voor jou!

Tijdens deze week krijg je dressuurles, maar leer je ook meer over het paard en is er ruimte om de omgeving te verkennen. Daarnaast is het mogelijk om gezamenlijk een strandrit te maken met een gids voor degene die dat leuk vinden! We pakken de trailers en genieten van een rit op één van de mooiste stranden van Zeeland! Het strand is op slechts 10 minuten afstand. Rijd je de strandrit liever niet op je eigen paard? Dan zijn er paarden te huur!

Vakantie met paard vier je bij Hof van Alexander! Deze week is ook geschikt voor groepen.

 

 

beach
training

Training

Wil je graag meer leren over dressuur? Of wil je graag trainen voor een hogere klasse? Schrijf je dan in voor de TRAINING-week. Tijdens deze week staat 'dressuur' centraal en werk je samen met de verschillende instructeurs om een nog betere combinatie te worden! Deze week is geschikt voor zowel basisniveau als subtop niveau. Naast de reguliere lessen vinden er verschillende workshops en theorielessen plaats over hoe jij jezelf en je paard in topconditie krijgt, houdt en veel meer!

Instructie
etc-competitie2

Competition

Voor de fanatieke wedstrijdruiters is de COMPETITION-week echt eentje voor op je bucketlist! Tijdens deze intensieve dagen ga je met instructeurs en juryleden aan de slag op jouw proeven nóg beter te rijden. Ook wanneer je een klasse hoger wil gaan rijden, is deze week zeer geschikt! Juryleden vertellen jou tijdens de theorieles alles over het rijden van proeven. Ook leer je wat mental coaching voor jou kan betekenen. We nodigen een gastspreker uit die vertelt over zijn of haar ervaringen van presteren op topniveau. En om al het geleerde in praktijk te brengen kun je ervoor kiezen om mee te doen aan een wedstrijd in de buurt!

competition

Lijkt het jou leuk om samen met jouw paard deel te nemen aan een van onze trainingsarrangementen?

Je logeert in een van onze luxe kamers in het 4-sterrenhotel. Alle kamers zijn voorzien van kitchenette, ruime badkamer, TV en terras*.

Het verblijf is ALL-INCLUSIVE, dit houd in dat je zelf nergens voor hoeft te zorgen. Het ontbijt en de lunch worden verzorgd met regionale, verse producten. Het diner wordt door onze chef bereid in het restaurant. Alle faciliteiten bevinden zich op hetzelfde terrein. Je hoeft dus nergens heen! Maar wij reden je zeker aan om de prachtige omgeving te verkennen.

*Bijna alle kamers

KalenderwocheDatumTrainingsangebot fürInstructeur(s)Prijs (all incl.)TageStatusNiveau
4511, 12, 13 en 14 novTrainingPauline van Nispen€ 729,-4Verfügbart/m Grand Prix

Het programma voor 2022 volgt binnenkort. Kun je niet wachten? Stuur dan een mail naar receptie@hofvanalexander.nl zodat we jou als eerste op de hoogte kunnen stellen van de nieuwe data!

Buchen
Sie können sich für die Schulungspakete anmelden, indem Sie eine E-Mail an anais@hofvanalexander.nl senden. receptie@hofvanalexander.nl Sie erhalten ein Anmeldeformular, das Sie nach dem Ausfüllen zurücksenden. Anbei erhalten sie die Rechnung. Für diese Pakete gelten unsere Allgemeinen Geschäftsbedingungen. algemene voorwaarden.

Benieuwd hoe een trainingsarrangement bij Hof van Alexander verloopt?
Bekijk het via onderstaande links!

Weitere Angebote

UNTERRICHT FÜR SIE

Auf dem schönen Hof van Alexander ist es möglich, nebenbei oder für mehrere Tage Unterricht zu nehmen. Es gibt nur begrenzte Möglichkeiten, am Standort des Schülers Unterricht zu erteilen.

PFERD IM TRAINING

Is het voor u korte of langere tijd niet mogelijk  paard of pony te rijden, b.v. door vakantie of door een persoonlijke blessure? Of bent je op zoek naar iemand die jouw paard door kan trainen naar een hoger niveau? Interne training en verzorging is mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

URLAUB MIT IHREM EIGENEN PFERD

Wanneer je in het voor- of najaar in ons hotel verblijft, is het mogelijk om je paard mee te brengen. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten en genieten van een onbezorgde vakantie met jouw paard. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met je mee. Het is dan ook mogelijk les te krijgen.

MASSGESCHNEIDERTE PAKETE

Ben je met een grotere groep? Wij luisteren naar jouw ideeën en stellen een mooi arrangement samen dat toegespitst is op jouw wensen. Dit kan een combinatie zijn van trainen en ontspannen, een strandrit maken, culinair en hippisch arrangement, enz. Door onze contacten kunnen wij een groot aantal bekende instructeurs inzetten voor een clinic of instructieweek. Graag vertellen wij je hier meer over.

Aktuelles

1e trainingsweek online

Van 1 tot 4 juli organiseert Hof van Alexander ETC haar eerste trainingsweek in samenwerking met Laurens van Lieren. Tijdens deze week krijgen de deelnemers twee dagen les van Laurens van Lieren. ’s Avonds is een zeer interessante theorieles over…

Lesen Sie mehr

Clinic groot succes!

Op maandag 22 april, 2e paasdag organiseerde Hof van Alexander ETC in samenwerking met Roos Dyson van Gepaard met een lach een clinic over houding, balans en inwerking! Het was een ontzettend leerzame dag en alle deelnemers waren erg enthousiast!…

Lesen Sie mehr

Hoog bezoek bij Hof van Alexander

Op 16 oktober 2018 bezocht het Koninklijk paar de provincie Zeeland. Wij hadden de bijzondere eer om Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima te mogen ontvangen op het Hof van Alexander! Tijdens dit bezoek heeft Anaïs een…

Lesen Sie mehr

Kontakt

imadia-5770-2

Om contact met ons op te nemen kan je eenvoudig een email verzenden via het onderstaande formulier. Je kan ons altijd bellen voor reserveringen en eventuele vragen.

Bitte gib Deinen Namen ein.
Bitte gib eine valide E-Mail Adresse an.
Please type your message.
Please check this field.
  • Adresse

    Slikweg 7
    4321 SV Kerkwerve

  • Telefon

    +31 111 40 89 48